Thursday, February 20, 2014

French Toast - Arme Ritter

I love French Toast for breakfast. It's easy, a good opportunity to use up that stale bread, and it's definitely yummy. I had some of the lardy cake over ( which is actually more of a bread than a cake ) and decided to try it for French toast instead of brioche or challah, which I use normally use. Good call ! It was delicious. The bread was sturdy ( which works with French toast better than this Wonderbread type bread, anyways ) and brought a lot of flavor with it with the nuts and fruit baked in. I liked it so much, I will bake the lardy cake just for french toast the next time :)

Einer meiner Favoriten für Frühstück ist French Toast, Arme Ritter auf Deutsch. Normalerweise verwende ich Brioche oder Hefezopf dafür. Dieses mal hatte ich noch etwas vom ' Lardy Cake - Schmalzkuchen ' über und probierte es damit. Zum Glück ! Es hat ganz toll geschmeckt, wohl auch durch die Nüsse und Trockenobst, welche in dem reichen Teig verwendet worden waren. So gut hat es uns geschmeckt, das ich das nächste mal den Kuchen ( eigentlich ist es eher ein Brot ) nur für den French Toast backen werde :)

Great with bacon ( of course ! ), maple syrup and lots of fresh fruit - schmeckt prima mit Bacon ( natürlich ! ), Ahornsirup und frischem Obst


-=========  REZKONV-Recipe - RezkonvSuite v1.4

     Title: Orange Cinnamon French Toast
Categories: Breakfast, Bread, Oven
     Yield: 4 Servings

      6     large  Eggs
      2      cups  Half-and-half
    2/3       cup  Fresh orange juice
                   Grated zest from 1 orange
    1/3       cup  Pure maple syrup
      1     teasp. Ground cinnamon
    1/4     teasp. Freshly grated nutmeg
                   Thickly sliced french bread

============================ SOURCE ============================
            adapted from Tom Douglas' Seattle Kitchen
            -- Edited *RK* 02/20/2014 by
            -- Ralph Knauth

Preheat the oven to 375 degrees. Combine the eggs, half-and-half,
orange juice, and zest, maple syrup, cinnamon, and nutmeg in a bowl.
Soak the bread thouroughly in the custard mixture.

Heat a large saute pan or griddle over medium heat (350 degrees) and
add 2 tablespoons butter. Once the butter is melted and beginning to
foam, place the slices of soaked bread on the pan. Fry the bread
until golden brown, about 3 minutes, then flip and brown the other
side. Remove the French toast to a baking pan and continue cooking
the remaining bread. When all the bread is in the baking pan, put
the pan in the oven for 5 to 10 minutes, until the French toast is
hot and cooked through.

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Soaking - Schön einweichen




==========  REZKONV-Rezept - RezkonvSuite v1.4

     Titel: Orange Zimt French Toast
Kategorien: Fruehstueck
     Menge: 4 Portionen

      6      groß. Eier
    300        ml  Half-and-half
    150        ml  Orangensaft
      1            Orange, nur die Schale,
                   -- gerieben
                   Maple Sirup
      1      Teel. Zimt
    1/4      Teel. Muskat
      8  Scheiben  Weissbrot, 2 cm dick, 1 Tag
                   -- alt
                   Butter

============================ QUELLE ============================
            Tom Douglas, Seattle
            kitchen
            Erfasst von Ralph Knauth

Ofen auf 190 Grad ( 375 F ) vorheizen. Alle Zutaten, bis auf Brot
und Butter, gut miteinander verruehren. Brot gut in der Mixtur
einweichen, ca. 1/2 Stunde. 2 tb Butter in grosser Pfanne erhitzen,
wenn sie aufschaeumt, 4 Brotscheiben einlegen, gut braun braten, ca.
3 min, wenden und auch die andere Seite braun braten. Die 4 anderen
Scheiben braten. Brot auf ein Backblech legen und fuer 5 - 10 min im
Ofen backen.

Mit reichlich Butter und Ahornsirup servieren, dazu frische Beeren
oder Bananenscheiben.

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